Bisan 2020 İçin Hazır

Bisan, 2020 lansmanını 22-23 Kasım tarihlerinde Antalya Belek Rixos Otel’de gerçekleştirdi. 2019’da üretilen ve 2020’de üretilecek olan bisikletlerini, 300’den fazla bayisinin beğenisine sundu.

Bisan CEO’su Ali Orçun Bal yaptığı sunumda, Bisan olarak 2019’da gerçekleştirilen ve 2020’de gerçekleştirilecek hedeflerini bayilere bu yıl ve gelecek yıl hakkındaki gelişmeleri anlattı. Yeni boya sürmenin önemini vurgulayan Bal, 2019’da Türkiye’nin en gelişmiş ve dünya standartlarında bir boya tesisini devreye aldıklarını, dünyanın bir numaralı toz boya üreticisi olan Akzo Nobel ile işbirliği yaptıklarını, kadrolara uygulayacakları RDA toz ve yaş boyama kalitesini arttırmak için yine boya alanında dünyanın en büyük Ar-Ge merkezi olarak Akzo Laboratuvarları’nda boya geliştirmeleri için korozyona karşı “Tuzlu Sis” testleri, neon ve diğer renklerde UV testleri yaptıklarını ve test sonuçlarının çok başarılı olduğunu ifade etti. Sözkonusu boyalarda yaptıklarını, korozyon ve solma testlerlerine göre uygulayarak, 2 yıl korozyon ve solmazlık garantisi verdiklerinden bahsetti.

Ayrıca aluminyum kadro üretimi yapmak için Ar-Ge çalışmalarının başladığını belirterek, şimdilik 2 MTB ve 1 Trekking bisikleti olmak üzere kadrosu tamamen Bisan tarafından üretilmiş 3 aluminyum kadrolu bisikletin sunumu yapıldı. 2021 sezonunda birçok modelin de alüminyum kadro üretimini kendileri yaparak bisiklet severlerin beğenisine sunulacağını ifade etti. Dünya standartlarında montaj yapabilmek için Shimano’dan eğitim aldıklarını, satış ekibi dahil tüm çalışanlara montaj ve ürün eğitimi verildiğini belirtti. Kalite yönetim sisteminin geliştirildiğini, hataları azaltmak için final kontrol birimi kurulduğunu, TS4210 ve tüm yasal belgelendirmelerin yapıldığından bahsetti. Satış sonrası hizmetlerde fark yaratmak için müşteri şikayetlerinin CRM’de izlendiğini, Şikayetvar’dan da müşteri memnuniyetinin takip edildiğini ve şu ana kadar müşteri memnuniyetinin %100 olduğunu vurguladı.

Yeni yılda e-ticareti hayata geçireceklerinden bahseden Bal, e-ticaret yapan bayilerin fiyat istikrarını koruyarak, diğer bayileri mağdur etmeden fiyat indirimi yapacaklarını, 2020’de kullanıcıların çok fazla paralar ödemeden kaliteli bisiklete sahip olmalarını sürebilmelerini hedeflediklerini vurguladı. 2020’de 84 yeni bisikleti yollara çıkaracaklarını, renk ve model çeşitliliği ile bu yıl fark yaratmayı hedeflediklerini belirtti.
Bisan Genel Müdür Yardımcısı Ümit Onur Yüksel, yenilikçi, sürekli geliştiren, kişisel gelişimi destekleyen, değer yaratan bir kurum olma prensiplerini vurgulayarak konuşmasına başladı.

Boyama tesisi kapasitesini tek vardiyada  300.000 adet/yıl olduğunu belirten Yüksel, yeni devreye alınacak olan e-bike montaj hattından bahsetti. Yeni kaynakhane, yeni etiketleme bölümü, yeni tesviye ve kumlama bölümü, yeni aluminyum jant üretim hattı, yeni kalıphane kurulması ile hem kapasite hem de kalitenin artacağından bahsetti. 

Bisan Yurtiçi Satış Müdürü Çağlar Yılmaz, kişiselleştirilmiş bisiklet üretimi müjdesi vererek Bisan’ın 2020’deki en iddialı, tamamen karbon bisikleti Praetor’u görsel bir şov ile beğeniye sundu. Bu sayıda Bike Pedia’nın da inceleme yazdığı Praetor, 7 renk içeren ışıltılı görünümü ve yeni maşa tasarımı ile herkesin büyük ilgisini çekti. Ayrıca Bisan Bisiklet Takımı’nı bayilerle tanıştıran Yılmaz, takım sporcuları ile birlikte takım direktörü Nafiz Uybat, takım antrenörü Salih Manavoğlu, yardımcı antrenör Haşim Köksal ve kulüp doktoru Ulusal Coşkun’u sahneye davet etti. 

Bisan Dış Ticaret Müdürü Seçil Nalbant, Bisan’ın Michelin Lastikleri’nin Türkiye Distribütör’lüğü için yeni sözleşme imzaladıklarını belirterek, Michelin ülke ve ürün müdürlerini sunum yapmak üzere sahneye davet etti. Mevcut portföyleri ve 2020’de üretilecek olan yeni lastikleri hakkında bilgi veren Michelin, 126 yıllık bir şirket olduklarından, 6600’ü arge olmak üzere 125000 çalışan ile 17 ülkede üretim yaptıklarını ve 170 ülkeye lastik sattıklarından bahsetti. 

Bisan’ın boya işbirliğini yaptığı Akzo Nobel’in İş Geliştirme Müdürü Tuna Elmastaş, toz boyaları hakkında bilgi vererek Bisan ile 2 yıldır süren çalışmalarından bahsetti. UV solma ve korozyon (paslanma) direnci için bisikletlerin 3000 saat test edildiğini vurgulayan Elmastaş, Bisan ile yeni projeler üzerinde çalıştıklarını, yakında toz tutmayan boya ve fosforlu boyalarla ilgili yenilikler olabileceğinden bahsetti. 

Shimano Pazarlama Direktörü Mihraç Bayındır ise Bisan’da üretilen E-Mountain, E-Gravel, E-Trekking, E-City, E-Folding modellerinde kulanılan pedal destekli elektrikli bisikletlerin markası olan Shimano Steps’li modellerinin tanıtımını yaparak, geleceğin bisikletlerini anlattı. Elektrikli bisikletlerin sadece 50 yaş üstü için bir gereklilik olmadığını, özellikle Avrupa’da 50 yaş altı kullanıcıların %46’sının elektrikli bisikleti tercih ettiğini belirtti.

Türkiye’de ise bu gelişim önümüzdeki yıllarda bekleniyor. Şehir bisikletinde 185, dağ bisikletinde ise 100 km kadar uzun menzil ömrü ve 1000 kere tam şarja kadar uzun pil ömrü olan bataryaların çok geliştiğini ve her gün bisiklet kullanan bisikletlilerin bile ihtiyacından fazlasını rahatlıkla karşılayabildiğini söyledi. E-City, E-Trekking, E-MTB motorları hakkında bilgi veren Bayındır, yeni ürünler olarak E-Gravel ve E-Road için çalışmalar yapıldığını ifade etti. 

Yazar /

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


Yazmaya başlayın ve aramak için Enter tuşuna basın