Hedefine Odaklanmak İçin Bilinçaltının Gücünü Kullan!
Hedef dediğin ne? Soyut ve somut maddi ve manevi olana ulaşmak. Bilinçli Zihinle bir karar alır bir hedef belirleriz ve yapmamız gereken neyse yapar o hedefe ulaşırız değil mi? İşte bu noktada kişi belirlediği o hedefe giderken süreklilik ve istikrar ile devam etmez ise maalesef sonuç hüsran olur. Bu tamamen kişinin seçimi. Kararlılık ile ya devam ya da “nasılsa yapamam”, zaten başından belli olmayacak “Ne yapsamda boş” ve benzeri gibi birçok bahane ve kendimizi sabote ediciler buluruz. İşte o sabote edicileri susturup hedefe kilitlenmeyi seçmek ve ne olursa olsun o hedefin sonunda istediğimize ulaşmak da bizim seçimimiz.
Peki seçim yaptık hedef belirledik. Örneğin: Bisiklet ile ulaşmamız gereken bir yer. Ne yaparız? “Kontrol tamamen bendedir ve pedalları var gücümle çevirir hedefe kilitlenir ve hedefe ulaşmak için yola devam ederim.” İşte bu noktada beden gücünün yanı sıra zihin gücünü de devreye sokmak gerekir. Yani zihnimizde de başka bir şey düşünmeden hedefe odaklanmak gerek.
Beynimizde milyarlarca nöron var ve bu nöronlar arasında sinaptik bir bağ oluşur. Bu bağ sizin zihniniz hedefe odaklanırken tekrar edeceğiniz olumlu cümleler ile kurulabilir ve bilinç altını başarıya, hedefe ve birinciliğe kodlayarak hem bedenen yapılacak hem zihnen yapılacak eylemde mutlu son yaşamanızı sağlar. Bu bilinçaltı kodlama çalışmasını 21 gün boyunca uyumadan evvel ve uyandığınız an yaparsanız bir gün bile atlamadan bilinçaltı o telkinleri gerçekleştirmek için tüm şartları sizin için hazırlayacaktır. Neden uyumadan ve uyandığımız an? Çünkü Alfa frekansı tam o anlarda yani Bilinçaltı kapılarının açık olduğu “uyumadan önceki 10 dakika ve uyandığınız andaki 10 dakika” anlardır.
Bilim insanları bir deney yapmışlar. Kişiye bilinçli zihinleri ile bir görüntüye bakması söylenmiş ve o sırada beyninin fotoğrafı çekilmiş. Bu kez gözleri kapatılarak o görüntüyü zihninde canlandırması istenmiş. Beyninin fotoğrafını çekmişler. Beyin fotoğraflarını karşılaştırdıklarında bilim adamları gördükleri karşısında şaşkına dönmüş. Çünkü her iki fotoğrafta da beyinde aynı bölgede aynı aydınlanma olduğunu görmüşler. Yani gerçek ile hayal beynimizde aynı. Bunu desteklemek için imajinasyon yani zihinde canlandırma tekniğini yapmak gerekiyor. Aynı zamanda hayal tablosu yapıp komplike bir çalışma çok daha başarılı bir sonuç veriyor.
Bir örneğe dökecek olursak, bisiklet ile yapılacak bir yarışma var ve birinci olmak hedefim. Hergün mutlaka antrenmanlarımı yapıyorum kondisyonumu güçlendiriyorum ve beslenmeme dikkat ediyorum. Bununla birlikte gece uyumadan evvel ve sabah uyandığımda bilinç altı telkin çalışması yapıyorum.
Ben bu yarışmayı kolaylıkla kazanıyorum
Ben birinci oluyorum
Ben Çok hızlı bisiklet kullanıyorum
Ben birinci olmayı hakediyorum
Ben birinci olmaya layığım
Ben başarılı olmayı seçiyorum
Ben Çok şanslıyım
Ben çok başarılıyım
Bu olumlamaları 21 gün boyunca tekrar etmek gerekiyor. Zihninde bisiklete binmiş ve pedalları hızla ama kolayca çevirerek keyifli bir şekilde bisiklet kullanırken kendini hayal etmek ve mutlaka birinci olduğunda o an duyulacak his durumunda kendini hissetmek çok önemli. Unutma ne hissedersen onu yaşarsın. Bununla birlikte hayal tablonu hazırla. İnternetten bisiklet süren ve bitiş çizgisinde ellerini havaya kaldırıp birinci olmuş bir kişinin resmini yapıştır. Suratına kendi resmini yapıştır ve üzerine ismini ve soyadını yaz. Teşekkkür ederim yaz ve şükürler olsun yaz. Her gece uyumadan evvel olumlama telkinini kulaklıkla dinlerken bu resme bakarak uyu ve uyandığında yine bu resme bak ve hayal et. Sanki olmuş gibi hisset. Kalp yaratım gücünün en yüksek noktasıdır. Yarışa kadar bu çalışmayı yapın. İnanarak hissederek yapacağın her şey senin olacak.
Zihin ve beden bir bütün olarak çalışır ve sen nasıl düşünürsen ne söylersen ne hissedersen ne hayal edersen evrendeki milyarlarca olasılık arasından gerçekliliğini yaratırsın. Hadi dene!
Nazlı BAÇ
Kişisel Gelişim Uzmanı